Olen vuosikaudet vetänyt brändiprosesseja joiden yhteydessä olen korostanut liikkuvan kuvan vaikuttavuutta.

Olen leikkimielisesti kysynyt: ”Kuinka monta kertaa olette liikuttuneet kohtaamastanne suorapostituksesta?”

Pienen empivän hiljaisuuden jälkeen olen aina kysynyt toisen kysymyksen: ”Entä kuinka monta kertaa olette itkeneet elokuvissa?”

Vertailu synnyttää aina saman oivalluksen: liikkuva kuva on vaikuttavin. Kaikki ovat asiasta yleensä täsmälleen samaa mieltä, eikä vastalauseita synny. Kun syvästi vaikuttanut elokuvakokemus on vaivihkaa hiipinyt mieliin, kenties jonkin liikuttavan kohtauksen muodossa ja elokuvamusiikin soidessa ponnekkaasti korvissa, tuntuvat kolme kovinta liikkuvaa kuvaa puoltavaa tilastofaktaa turhankin ilmeisiltä.

Videon kovimmat tilastofaktat:

  1. Kesken ostoprosessin katsottu video on joka toisen ostopäätöksen perusteena verkossa.
  2. Jo 69% verkossa kulutetusta sisältömarkkinoinnista on videota.
  3. Pelkästään mobiileissa päätelaitteissa kulutettujen videoiden määrä tuplaantuu joka vuosi.

Videolle on tapahtumassa sama, mikä still-kuvalle tapahtui muutama vuosi sitten – videoiden määrä on äkkijyrkässä kasvussa. Aivan pian videota on ihan joka paikassa.

Toistaiseksi videoprojektit ovat olleet kalliita ja hankalia toteuttaa. Niissä tapauksissa missä videotuotanto on budjettinsa puolesta mennyt johtoryhmän kokouksesta läpi yskimättä, on lopputulos synnyttänyt myötähäpeää. Kun video on ollut laadullisesti tyydyttävällä tasolla, se on lohkaissut liian suuren loven budjettiin ja vienyt aivan liian paljon aikaa toteuttaa.

Eivätkä videotuotannot ole kyenneet vastaamaan somemaailman tarpeisiin: reaktioherkkyys, ketteryys ja somen mekanismien ymmärrys ovat puuttuneet joko osin tai täysin. Some tarvitsee videonsa tuoreena ja mieluummin tänään. Tuotantoyhtiöt ovat lastanneet valorekkoja siinä vaiheessa kun somejuna on jo mennyt. Videotuotantoala tulee pian kokemaan suurimmat muutoksensa sitten videokameran keksimisen. Koska sen on pakko.

Tasainen Videovirta on ainutlaatuinen palvelutuote Suomessa. Ensimmäinen laatuaan. Sen perusidea on vallankumouksellinen: niin paljon videota kuin sielu sietää, kiinteällä kuukausihinnalla. Someflow on kärkijoukoissa, kun videotuotantoala muuttaa muotoaan asiakas- ja tarvelähtöisemmäksi, sekä somen tarpeita ymmärtävämmäksi. Eikä sitä laadun puutteesta johtuvaa myötähäpeääkään tarvitse tuntea. Someflown taustajoukot ovat palkittuja ja kokeneita alan konkareita.

Tästä se lähtee! Olen innostuksesta sanaton!

 

Tommi Turunen / tommi@someflow.fi